Placering

Hortensia kan som udgangspunk godt lide sol, men er følsom overfor udtørring.
Der er dog en vigtig huskeregl i forhold til sorter og sol. Jo lysere Hortensiaen er, des vigtigere er det, at planten skræmes for direkte middagssol - specelt i sommerperioden. Det betyder som udgangspunkt at hvide og sarter farver som lys rosa og lys blå er mere følsomme end de mørke sorter som rød og lilla, der tåler betydelig mere sol. Ved for stræk sol, er der risiko for bladsvidninger.

Placeres Hortensiaer i fuld sol i sommermånederne, er der risiko for hurtig udtørring, selv hvis planten har adgang til vand. Hortensiaen kan i direkte sol miste mere vand end den samtidig kan nå at absorbere, og bør kan derfor med fordel placeres på en skyggeplads i middagssolen.

Derfor anbefaler vi i sommerhalvåret, at placere Hortensia i skygge eksempelvis i et nordvendt vindue, på et bord i stuen, under et halvtag eller på skyggesiden af et hus. Resten af året foretrækker en Hortensia en vinduesplads i solen. Ved udplantning i haven kan man placere Hortensia i halvskygge til fuld sol, men vær stadig opmærksom på, at specielt den første sæson i fuld sol kan være hård for dem.

Vanding

Navnet Hydrangea kommer af græsk og betyder, at den har brug for meget vand. Så for at sikre en flot Hortensia, bør udtørring udgås. Som hovedregl skal planten gerne vandes, inden den begynder at hænge/sove med blomsterne, ellers er der risiko for, at blomster og blade får brune eller visne kanter.

Vær opmærksom på, at en Hortensia ikke tåler at stå med vand omkring roden, da dette drukner rodnettet og dermed ødelægger planten.
Ikke absorberet vand bør derfor fjernes fra eksempelvis en underskål eller en krukke.

mariolla

 

Kontakt os

Mariolla Dolleris Schroll

+45 28 47 90 50