Vanding & gødning

Vanding

Hortensia eller Hydrangea har en interessant historie. Ordet Hydrangea stammer græsk, hvor hydor betyder vand og angeion betyder kar.
Ud fra den oversættelse kan man altid huske, at Hydrangea er en meget vandkrævende plante. 
Da Hortensia har brug for meget vand, er den meget følsom overfor udtørring, specielt hvis den er placeret i en krukke udendørs, eller er nyudplantet i haven.

Hortensia skal gerne vandes, inden den begynder at hænge/sove med blomsterne, ellers er der risiko for, at blomster og blade får brune eller visne kanter. De tåler ikke at stå med vand omkring roden, da dette drukner rodnettet og dermed ødelægger planten. 

Gødning 

Hortensia kan med fordel gødes frem til Sankt Hans, men derefter bør man holde igen, så planten kan nå at afgro, inden det bliver efterår og vinter.
Hvis en Hortensia mangler gødning, ses det let på plantens løv, som bliver gulligt i farven og ser usunde ud.
SCHROLL sælger specialudviklet gødning til hortensia. Gødningens sammensætning er særdeles vigtig for at sikre den bedste næring til planten.

Herunder ses SCHROLL gødning, som kan købes i dåser i velassortede planteskoler. 

Goedning fritlagt

Røde, lyserøde og hvide Hortensia behøver kun gødning, hvorimod blå og lilla Hortensia også har brug for et særligt blåfarvningsprodukt, for at opretholde det rigtige farve.  
Se Blåfarvning af blå og Lilla hortensia.

stine NY

 

Kontakt os

Stine Garbo Schroll

+45 20 33 37 44